Krangler om skolebygg

Veidekke vurderer å saksøke Oppland fylkeskommune da de ikke fikk jobben med å sette opp en skole hvor de leverte laveste anbud.

Uenigheten gjelder byggingen av en ny videregående skole på Gran. Kontrakten hadde en verdi på mellom 300 og 400 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

- Dette er veldig spesielt, sier distriktsleder Gudmund Lien Bjørnstad i Veidekke Entreprenør. Han er lite fornøyd med at de ikke ble tildelt jobben til tross for at de hadde det laveste anbudet. Veidekke lå ca 60 millioner kroner under de som fikk jobben. Det er firmaet Opplandsbygg sammen med samarbeidspartnere som fikk jobben.

- Jeg skjønner at Veidekke reagerer. Det er leit å tape et slikt oppdrag, sier prosjektleder for den nye videregående skolen på Hadeland, Per Kristian Lindal i Oppland fylkeskommune til DN. Han peker på at det i anbudskonkurransen ikke kun er snakk om pris. De mener det løsningsmessig var kvalitetsforskjell mellom vinnerutkastet og de øvrige.

Lien Bjørnstad i Veidekke mener at selv om Oppland fylkeskommune tar hensyn til andre kriterier enn kun det rent prismessige, hadde Veidekkes prosjekt like gode løsninger som vinnerprosjektet.

Veidekke regnet med å sitte igjen med 40 millioner kroner i fortjeneste på prosjektet.