Unødvendig høyt sykefravær

Mange elever, studenter og arbeidstakere holder seg for tiden hjemme av frykt for smittespredning. Unødvendig mange, mener kommuneoverlegen i Trondheim.

Altfor mange holder seg hjemme på grunn av sykdom, slår kommuneoverlege Helge Garåsen i Trondheim fast.

– Jeg har fått signaler om at folk relativt kjapt blir sendt hjem på grunn av frykt for smittespredning. Man trenger imidlertid ikke å holde seg unna jobb eller skole dersom det er snakk om hoste og vanlige symptomer på forkjølelse, sier Garåsen til Adresseavisen.

For det er ikke bare svineinfluensaen som har fått godt fotfeste i den norske befolkning om dagen.

– Tre andre virus er også i omløp, og enkelte av disse er i tillegg hissigere enn de vanligvis pleier å være. Så foreløpig er flesteparten av dem som blir syke, fortsatt ikke smittet av svineinfluensaviruset, opplyser kommuneoverlegen.

Han understreker at det er viktig å bruke sunn fornuft.

– Er allmenntilstanden god, ser jeg ikke noe i veien for å dra på jobb og skole 24 timer etter symptomene har gitt seg, sier Garåsen som forteller at det er mye usikkerhet i befolkningen.

– Jeg blir nedringt av personer som er urolige. Mange lurer på om de befinner seg i risikogruppen. Andre spør om de kan dra på jobb når de er såre i halsen, sier han.