Anbefaler alle å ta vaksine

Norske helsemyndigheter har bestemt seg for å anbefale vaksine mot svineinfluensa til hele befolkningen etter at risikogruppene er vaksinert.

Det har vært en økning i antall influensasmittede i Norge den siste uken og helsemyndighetene regner med at økningen vil fortsette.

Til nå er det rapportert om godt over 2.000 tilfeller av svineinfluensa i Norge. Ti personer har mistet livet. Siden 1. september er det registrert 142 innleggelser på sykehus, derav 27 på intensivavdeling. Helsemyndighetene antar at over 100.000 nordmenn har eller har hatt sykdommen til nå.

– Hvor rask økningen blir og om dette er begynnelsen på hovedbølgen, kan vi ikke si sikkert nå. Fremdeles er det slik at det aller viktigste folk kan gjøre er å være bevisst de generelle hygienerådene: vaske hendene, hoste i albukroken, og hold deg hjemme hvis du selv blir syk. Dette hindrer smitte, og vi tror den store mobiliseringen i det norske folket på dette området i august har bidratt til å utsette pandemien. Men vi kan ikke få understreket nok hvor viktig det er å fortsette denne mobiliseringen, sier helsedirektør Bjørn-Inge Larsen.