Forenkler anbudsprosessen

Profesjonelle rørleggere kan spare tid og penger på å bruke kalkulasjonsprogrammet KVT Bolig Veiviser - som forteller hva det faktisk vil koste å installere vannbåren varme.

KVT

KVT i Moss er kjent som et kompetansesenter innen varmepumper, ventilasjon og inneklima. Bedriften feiret sine første 25 år i fjor. Egenutviklede systemer som varmepumpene i Stinger Plus-serien (luft/vann), Stinger Air og ventilasjonsaggregater fra danske Nilan og svenske LTS er noe av det som står på produktspekteret. 1. januar i år åpnet KVT et nytt Regionsenter Vest i Bergen.

I tillegg får brukeren komplett oversikt over installasjonsmateriell og kan legge inn egne prismodeller for installasjonsjobben. Dette er en gratis tjeneste som bare er tilgjengelig for profesjonelle rørleggere. Brukernavn og passord får man hos Kompetansesenteret Klima & Varmeteknikk.

Rørleggere har lenge sett nytten av enkel betegning av pris. I takt med kravene til økt effektivitet har bruken av KVT Bolig Veiviser tatt seg kraftig opp. Via nettprogrammet kan man legge til og trekke fra funksjoner, antall rom og lagre prosjektet på egen side sammen med detaljerte lister over hva du trenger og hva hver enkel del koster.

Menyene er enkle, man klikker seg inn og velger hvilken varmekilde man ønsker, om man skal ha ventilasjon i tillegg, hvilke rom man skal ha gulvvarme, hvor mange kvadrat hvert enkelt rom er på og hvilket dekke det er på gulvet. Man skriver videre inn hvilken adresse prosjektet er på og velger hvilken værstasjon som er nærmest.

Alle detaljene teller, men selv for en nybegynner tar det med forklaringene som står på siden rundt en halvtime å fylle ut den nødvendige informasjonen.