Måtte avvente Kollen-vinden

Akkurat som hopperne slet stålmontørene i den lumske Kollenvinden under montering av den nye Holmenkollbakken. Etter litt venting kom seksjon fem av ovarennet på plass.

Stålekspertene i svenske Lecor måtte avvente vinden i Holmenkollen før de kunne få på plass den 120 tonn tunge stålkonstruksjonen, men til slutt gikk løftet nøyaktig som planlagt. Ovarennet og Oslos berømte landemerke begynner virkelig å ta form oppe i åsen.

Løftene av de tre siste seksjonene i storbakken vil skje suksessivt i tiden framover. Dersom vær og vind spiller på lag med prosjektet, så skal selve tårnkonstruksjonen løftes på plass i midten av november, meldes det fra skihold.

Byggearbeidene startet i oktober 2008 og ble markert med at den øverste delen av tårnet, «Diamanten», ble fjernet.

Den nye Holmenkollbakken skal etter planen ferdigstilles i desember 2009. Deretter vil man i januar 2010 starte en testperiode, som strekker seg fram til prøve-VM. Verdenscuprennene som samtidig er et testarrangement for VM i 2011 går fra 12.-14. mars 2010.

Helgen før verdenscuprennene er det et renn i kontinentalcupen i Holmenkollen.

Sommeren 2010 skal bakken kompletteres, slik at den står klar til ski-VM i Oslo som varer fra 24. februar til 6. mars 2011.