-Grønnere næringsliv og lokal velferd

Sp-leder Liv Signe Navarsete gleder seg over en grønnere næringslivspolitikk og styrking av kommuneøkonomien i forslaget til statsbudsjett for 2010.

– Som Sp-leder er jeg svært fornøyd med statsbudsjettet som er lagt fram i dag. Regjeringen legger opp til en god satsing på lokal velferd, vei og jernbane og et grønt næringsliv, sier Navarsete til NTB.

Hun mener dette er et godt budsjett for hele landet, med tydelige fotavtrykk fra Senterpartiet.

Kommunene

– Jeg er stolt av at den rødgrønne regjeringen har løftet kommuneøkonomien med nærmere 41 milliarder kroner siden vi tok over. Siden 2005 har antall kommuneansatte økt med over 50.000, sier Sp-lederen.

Hun trekker også fram satsingen på et miljøvennlig næringsliv.

– Energifondet blir tilført 5 milliarder kroner. Dette gjør at Enova i 2010 kan bevilge 1,8 milliarder kroner til fornybar energi og energieffektivisering. Sammen med historisk høye bevilgninger til Innovasjon Norge gir dette oss de beste forutsetninger for å skape nytt grønt næringsliv for framtida, sier Navarsete.

Økt samferdsel

For Senterpartiet har det vært viktig å sikre utviklingen i hele landet, blant annet ved å bruke 100 millioner kroner til bredbåndutbygging neste år. Samferdselsministeren har dessuten fått igjennom en historisk høy satsing på samferdsel neste år på 27 milliarder kroner, en økning på 21 prosent, ifølge statsråden.

– Innsatsen vil bedre framkommeligheten for folk og næringsliv, redusere antall døde og hardt skadde i transportsektoren og legge til rette for at flere kan reise kollektivt, sier hun.

Momsfritak

Når det gjelder kultursatsingen, er Navarsete særlig fornøyd med å kunne legge fram et forslag om å sikre frivillige lag og foreninger en skikkelig momskompensasjon.

– Rammen for ordningen skal trappes opp mot 1 milliard kroner fram mot 2014, sier Navarsete.