Gjenvalgt som president i NITO

– NITO er en fremtidsrettet og handlekraftig organisasjon, og jeg er stolt og ydmyk for den tilliten NITOs kongress har gitt meg, sier Marit Stykket.

Marit Stykket har vært president i seks år, og trer nå inn i sin tredje periode som leder for Norges største fagorganisasjon for ingeniører og teknologer.

– NITO har vokst ganske kraftig de siste årene. Jeg tror kombinasjonen av et svært godt faglig tilbud, mange og dyktige tillitsvalgte, godt lønnsarbeid og ikke minst en oppegående studentorganisasjon, har ført oss dit vi er i dag.

NITO har de tre siste årene hatt temaet Energi i et miljøperspektiv som en prioritert samfunnspolitisk sak. Kongressen vedtok en fortsatt satsing på dette området. Stykket er fornøyd med denne beslutningen.

– Teknologiske og ingeniørfaglige løsninger er helt nødvendig for å nå de klimapolitiske målsetningene samfunnet har definert. Når Norge ikke en gang har definerte tiltaksplaner for energieffektivisering ser vi at NITO og NITOs medlemmer har en viktig rolle å spille.

Kongressen ble avholdt fra 24. til 27. september.