OBOS-hotell i Bergen

OBOS Forretningsbygg planlegger nytt hotell i Bergen. Eiendommen, som er kjent som Ørnen-kvartalet, og tidligere huset en margarinfabrikk, blir snart hotell med 200 til 250 rom.

- Ørnen fabrikker dukket opp for salg på eiendomsmarkedet i løpet av fjoråret. OBOS har vært tilstede som eiendomsaktør i Bergen i mange år. Nå ønsker vi å utvide med dette nye hotellet, mens boligutviklingen vår i første rekke vil skje i Krohnstadparken, sier konsernsjef Martin Mæland i OBOS.

Eiendommen er regulert til et nybygg på 12 000 kvadratmeter i inntil 12 etasjer. Planen er å rive de gamle bygningene mot Lars Hilles gate/Bjørns gate og bygge et nytt, moderne, fullservice hotell med over 200 rom, konferanse- og servicefasiliteter.

- Vi mener det passer bedre med hotell enn bolig på denne tomten på grunn av den svært sentrale beliggenheten, sier Mæland.

- Eiendommen har en fin beliggenhet, nær Grieghallen, Lille Lungegårdsvannet, Bergen storsenter og Bystasjonen. Vi regner med at det vil ta tre år før hotellet er klart for de første gjestene, men det avhenger av hvor fort en byggesøknad kan behandles, sier Mæland.

En av landets største hotellkjeder er svært interessert i prosjektet og i første omgang føres det samtaler med denne kjeden. Deretter skal det avholdes en arkitektkonkurranse.

- Hotellet er noe av det første de tilreisende til Bergen vil møte. Vi er derfor opptatt av at bygget skal få en utforming som er markert, moderne og presentabel, mener konsernsjefen.