To prosjekter i Trøndelag til NCC

NCC Construction Norge har inngått to avtaler til en samlet verdi av 75 millioner kroner i Sør-Trøndelag.

Avtalene gjelder bygging av studentboliger for Studentsamskipnaden i Trondheim samt bygging av hotellrom for Bårdshaug Herregård i Orkdal kommune.

Den første kontrakten har en entreprisekostnad på ca 55 millioner kroner og gjelder bygging av 113 studenthybler for Studentsamskipnaden i Trondheim (SIT). Avtalen er en intensjonsavtale med prosjektoppstart i oktober 2009. Prosjektet ligger i Klæbuveien, rett ved NTNU i Trondheim.

Det spanske arkitetkontoret My Space vant en internasjonal arkitektkonkurranse for "Europan 9", som prosjekter heter. NCC, SIT og arkitekten, også representert ved det lokale arkitektkontoret PIR II, skal nå videreutvikle konseptet.

Hotellrom
Den andre kontrakten er på ca 20 millioner kroner og gjelder ærverdige Bårdshaug Herregård i Orkanger. Prosjektet gjennomføres som en totalentreprise i partnering, og omfatter utvidelse av hotellkapasitet med 23 rom samt konferansemuligheter. Beregnet byggestart er satt til oktober 2009.

- Prosjektene passer perfekt inn i NCCs portefølje i Trondheim, da flere av våre medarbeidere som skal inn i prosjektene avslutter sitt arbeid ved St. Olavs Hospital denne høsten, sier distriktssjef Asbjørn Løksa.

NCC vil til sammen ha ca 40 ansatte på disse to prosjektene.