Malmbergs satser

Malmbergs Elektriske as satser i nedgangstider og åpner sin sjuende proffbutikk og hentelager på Forus i Stavanger.

- For å bedre kunne ivareta våre kunder i Rogaland har vi etablert oss i Fabrikkveien 9 på Forus. Dette er Malmbergs sjuende og hittil største proffbutikk med hele 1000m2 butikkareal. Dette gjør oss i stand til å betjene våre kunder på en rask og effektiv måte. Er man først i beita for en 63A skjøtekabel på byggeplassen holder det ofte ikke å få denne sednt fra Vestby for levering neste dag. Nå kan kundene våre få denne levert på timen fra vårt anlegg på Forus, sier Kristian Kolnes, salgssjef i Malmbergs Elektriske As.

Malmbergs Elektriske as importerer, markedsfører og distribuerer elektromateriell, belysning og byggestrøm-produkter i en egen eid verdikjede.

- Vi har hovedkontor og lager i Vestby samt sju proffbutikker i Oslo, Bergen, Trondheim, Fredrikstad, Vestby og Stavanger. Våre kunder er elektroinstallatører, entreprenører, byggmestere, elektrobutikker og industribedrifter, legger Kolnes til.

Anlegget på Forus har også Norges største PRO-EL avdeling for provisoriske strømanlegg spesielt rettet mot bygg- og anleggsentreprenører.

- Det er spesielt hyggelig å få med Arne Bendiksen som avdelingsleder på laget. Han har 20 år med erfaring fra elektrobransjen fra bland annet Sønnico, Osram og Eifas, sier Kolnes.

Planlagt åpning av butikken var til skolestart høsten 2009 men anlegget ble ferdig tidligere enn beregnet så de åpnet dørene for sine kunder allerede 8. juni.

- Den positive effekten av nyåpningen har ikke latt vente på seg. Tilstrømningen av nye og gamle kunder øker for hver dag og omsetningen i distriktet viser en veldig positiv utvikling allerede, sier Kolnes.

Malmbergs Elektriske as er norsk datterselskap av Malmbergs Elektriska AB som er notert på Stockholmsbørsen. I 2007 omsatte det norske selskapet for 165 millioner kroner og har 35 ansatte.