Oljefunn nær Vargfeltet i Nordsjøen

Operatørselskapet Talisman Energy Norge har gjort et oljefunn som sannsynligvis er drivverdig, 16 kilometer nord for Vargfeltet i Nordsjøen.

I mai i år ble det påvist olje i undersøkelsesbrønnen 15/12-21 på Grevling-prospektet i Nordsjøen. For å avgrense og bestemme størrelsen på funnet, har operatøren også boret en avgrensningsbrønn, som viser et større funn enn resultatene fra den første letebrønnen tydet på.

Egen utbygging?
Oljedirektoratet opplyser at funnet sannsynligvis er drivverdig. Det ligger 16 kilometer nord for Varg-feltet i Nordsjøen. Også dette opereres av Talisman.
Avgrensningsbrønnen viser at størrelsen på funnet trolig er innenfor usikkerhetsspennet 6-21 millioner standard kubikkmeter utvinnbare oljeekvivalenter - eller 40 til 130 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter.

Funnet blir vurdert tilknyttet Varg-feltet eller som egen utbygging, ifølge direktoratet.

- Viktig funn
Avgrensningsbrønnen ble boret til et dyp på 3.306 meter under havflaten. Havdypet i området er på 86 meter.

- Dette er et viktig funn for Det norske. Funnet er kommersielt, og vil bli vurdert knyttet til den eksisterende installasjonen på Varg, hvor også Talisman er operatør. I så fall kan Grevling komme raskt i produksjon. På grunn av størrelsen vil imidlertid også en selvstendig utbygging bli vurdert. Isolert sett er funnet betydelig, samtidig som det øker sannsynligheten for funn i Det norskes nærliggende lisenser PL 408 og PL 337, der det skal bores letebrønner, sier Odd Ragnar Heum, direktør for reserve- og områdeutvikling i Det norske, i en børsmelding.

Rettighetshavere er foruten operatørselskapet Talisman med 40 prosent, Det norske oljeselskap og Petoro med 30 prosent hver.