Styrer mot toppen

Med rekord både omsetnings- og resultatmessig styrer PTL mot målet om å bli det ledende prosjektledelsesfirma i Norden.

Omsetningen i konsernet nådde i fjor 179 millioner mot 147 millioner kroner året før. Resultat før skatt fulgte opp og vel så det med å legge på seg om lag 50 prosent til 15.5 millioner kroner som gir en resultatmargin på nærmere 8,7 prosent.

På generalforsamlingen ble Anne Kathrine Slungård valgt inn som nytt styremedlem. PTLs styre består av Gro Brækken som har vært styreleder i selskapet fra 1999 og Thorbjørn Overholdt i tillegg til 2 ansatterepresentanter.

Gro Brækken er generalsekretær i Redd Barna, Anne Kathrine Slungård er markedsdirektør i Entra og Thorbjørn Overholdt driver sitt eget konsulentselskap.

- Dette er et svært kompetent og spennende styre som vil være i stand til å lede PTL fremover i en spennende utvikling. For oss som medarbeidereid firma er det viktig å ha et profesjonelt styre, kommenterer adm. direktør Sven Erik Nørholm i PTL.

Starten av 2009 har vært positiv med god tilgang på nye prosjekt og nye ansatte og muligheter i hele selskapet. Omsetningen i 1. kvartal har økt fra 39,5 millioner i fjor til 52,5 millioner kroner i år med tilhørende resultatøkning fra 1,3 til drøyt 5 millioner kroner.

- En fantastisk start på et uforutsigbart år. Resultatøkningen skyldes primært to forhold. Økt bemanning med ca 20 prosent fra tilsvarende periode i 2008 og at påskeferien belastet resultatet i 2008. For oss som selger timer gjør slikt store utslag, opplyser Nørholm.

PTL er et medarbeidereid uavhengig prosjektledelsesselskap og er lokalisert med hovedkontor i Trondheim og avdelinger i Oslo, Kristiansand og Tromsø. Med ca 150 ansatte har PTL utviklet seg til å bli landets største firma som rendyrker prosjektledelse.

PTL leverer flerfaglige tjenester for ledelse og utvikling av prosjekter og endringsprosesser. Leveransene er innen bygg og anlegg, samferdsel og industri. Selskapet har hatt en sterk økning av oppdrag innen strategiutvikling, system-, organisasjons- og lederutvikling, samt IKT- prosjekter.

PTL gjennomfører oppdrag både innenfor privat og offentlig sektor representert ved kommuner, fylkeskommuner, helseforetak og statlige etater og foretak. Over 70 prosent av PTLs omsetning kommer fra offentlig etater og bedrifter.