Godt prosjekt

Innovasjon Norge, Forsvarsbygg og Norsk Byggtjeneste AS har undertegnet en offentlig utviklingskontrakt (OFU-kontrakt) som skal muliggjøre sømløs informasjonslogistikk og effektiv e-handel i bygg- og anleggsbransjen, var nyheten på bygg.no for noen dager siden.

Det skal utvikles en plattform som skal være en viktig komponent i utviklingen av buildingSMART-teknologien, der hensikten er å digitalisere og effektivisere byggeindustrien.

Norge er kommet meget langt på dette området, og det er stadig flere som forstår betydningen av dette arbeidet og som engasjerer seg. Til større bredden og oppslutningen blir, til større er også sjansen for at dette arbeidet skal bli vellykket. Så langt er det lagt ned et betydelig dugnadsarbeid innad i byggenæringen. Det er viktig at virkemiddelapparatet og forskningsrådet nå følger opp med midler.

På sikt kan dette arbeidet gjøre at byggenæringen kan effektiviseres og det kan gjøre at næringen blir mer konkurransedyktig. Vi ser enorme besparelser på sikt. Vi gratulerer samarbeidspartnerne og vi håper som sagt på en bred oppslutning om prosjektet.