Optimistisk Norgeshus

Godt hjulpet av hyggelige salgstall fra bransjeorganisasjonen Boligprodusentene var optimismen igjen tilbake i boligkjeden Norgeshus som i fjor opplevde et tøft år.

 

- Jeg tror markedet igjen er på vei oppover. Mange av medlemmene har mye å gjøre så jeg ser positivt på året som kommer. 2009 kan bli et kjempeår, forkynte kjedesjef Dag Runar Båtvik under den årlige Norgeshuskongressen som sist helg samlet totalt 192 deltagere i Stokmarknes i Vesterålen.

 Etter sterk vekst siden starten i 1989, gikk boligkjeden på en skikkelig smell i fjor. Bransjen opplevde en nedgang på 40 prosent som også Norgeshus fikk merke til fulle. Antall igangsatte boliger sank fra 1060 til 601. Også et hyttesalg på 81 karakteriseres som lavt.

 Syv forhandlere gikk konkurs, noen mottok oppsigelser, mens andre sa opp frivillig slik at medlemsavgangen totalt ble på 14. 11 nye medlemmer er nå på plass slik at medlemsstokken nå teller 110, fire færre enn ved forrige kongress.

 - Vi skal tilbake på vekstsporet. Derfor er målet å ha 120 forhandlere når vi åpner neste års kongress, signaliserte Båtvik.

 Og mange nyttige grep er gjort for igjen å komme på offensiven som en av bransjens vekst-kjeder. Innflytting i nytt hovedkontor i fjor høst har bidratt. Videre er administrasjonen med sin markeds- og tekniske avdeling omorganisert i flere underavdelinger som har gitt en klarere oppgave- og ansvarsfordeling. IT er skilt ut som egen avdeling som signaliserer en tyngre satsing her. Dessuten har eierselskapet som står bak konseptet og er franchisegiver, endret navn fra "uforståelige" Idecon til Norgeshus AS.

 - Vi er godt forberedt på oppgangen når den kommer, kommenterte Dag Runar Båtvik.

 Du kan lese mer om Norgeshuskongressen i Byggeindustrien nr. 7 som kommer ut midt i mai.