Vil viderføre program

Statssekretær Dag Henrik Sandbakken i Kommunal- og regionaldepartementet sa i sitt foredrag på Byggedagene at regjeringen ønsker å finne en god måte Byggekostnadsprogrammet kan videreføres på.

Han sa at Byggekostnadsprogrammet er et godt eksempel på et konstruktivt samspill i byggenæringen. - Omfanget av byggefeil må videre ned og produktiviteten må øke. Dette har programmet bidratt til, og kan fortsatt bidra til. De berørte departementene er godt fornøyd med det som er oppnådd i Byggkostnadsprogrammet. Det er viktig å sikre at den kompetanse som er utviklet blir tatt i bruk av aktørene i byggenæringen.

- Vi er opptatt av at Byggekostnadsprogrammet skal avsluttes på en god måte og at kunnskapen som har kommet ut av det implementeres i næringen. Derfor vil nok programmet gå et stykke ut i 2010. Det er et unisont ønske om at programmet videreføres i en mer permanent form. Vi er i dialog med flere aktører for å finne ut hvordan vi best kan få dette til.

Sandbakken oppfordret aktørene i byggenæringen til å samles om felles mål. Han mente at næringen da kan hente ut store gevinster ved å dele på kunnskap og samarbeide på tvers av tradisjonelle grenser. Han presiserte at all kunnskap i Byggekostnadsprogrammet er åpen for alle.