Bauhaus bremser

Bauhaus bremser ekspansjonsplanene i Norge. Nå prioriteres Vestby-anlegget med planlagt byggestart april/mai.

- Vi har gått selektivt ut til tre entreprenører og fikk faktisk inn den siste prisen i går. Og fra før av er Arkitektkompaniet i Drammen engasjert, sier en offensiv etableringssjef André Wurschmidt i Bauhaus Norge til Byggeindustrien.

- Vi håper å kunne sette i gang byggearbeidene i slutten av april eller ut i mai, og fra spaden settes i jorden til åpning tar det om lag ett år. Det betyr at vi håper å være klar til åpning når hageseongen starter i 2010, fremholder han.

Vestby-anlegget med sine 23.000 kvadratmeter blir enda litt større enn byggevarehuset på Liertoppen ved Drammen.

Wurschmidt opplyser at det ikke endringer på Bauhaus sine ambisjoner på det norske markedet. Det er fortsatt et ønske om å få bygget 6-9 gigantiske byggevarehus rundt omkring i Norge i området rundt de store byene, og det er også interessant å bygge noen mindre eksempelvis i Ålesund og Haugesund.

- Men det er klart de dårlige tidene også har innvirkning på fremdriften vår. Nå prioriterer vi å få bygget Vestby-anlegget i første omgang, og det er neppe aktuelt å bygge flere anlegg parallelt i den nåværende situasjon, opplyser Wurschmidt som også tydelig signaliserer at tomteprisene fortsatt ikke reflekterer markedet selv om prisnivået nå er et helt annet enn for et halvt år siden.

I Stavanger-regionen jobber Bauhaus igjen med et Forus-prosjekt etter at et anlegg ved Stangelandskrysset i Sandnes ikke lenger er aktuelt.

I Trondheim er tomten under regulering, og det er fortsatt en vei å gå. I Vestfold jobbes det med tre alternative etableringer etter utspill fra fylket og kommuner om hvor byggevarehus skal ligge for ikke å ramme sentrumshandelen. Et byggevarehus i Sørlandsparken ved Kristiansand er lagt på vent.

I Bergen kan Bauhaus ønske seg to byggevarehus samtidig som man fortsatt jakter på en tomt nord for Oslo etter at Løvenskiold Handel snappet en Hvam-etablering rett for nesen på Bauhaus.

Wurschmidt spiller ballen over til den danske Bauhaus-sjefen Mads Jørgensen å uttale seg om omsetningsutvikling og regnskapstall. Han har imidlertid ikke ringt tilbake. Men Wurscmidt kan opplyse at Bauhaus ikke har hatt så stort fall i omsetningen som bransjesnittet da selskapet har liten proffandel.

- Vanlige menn og kvinner skal fortsatt ha noe gjort med husene sine, kommenterer han.