Fradrag for vedlikehold

Ikke siden bankkrisen på slutten av 1980-tallet har det vært så sterk økning i arbeidsledigheten som nå, skriver NTB. Dette gjør at myndighetene må sette inn enda sterkere tiltak. Det som fortest kan gi størst sysselsetting, er at det åpnes for fradrag dersom vanlige folk kan sette i stand husene sine.

Vi tenker da på bedre isolasjon, nye vinduer og dører, tette tak m v. Dette vil også gi en enorm miljøgevinst. Vi sparer strøm som vi kan selge til utlandet og bomiljøet blir langt bedre. I Sverige har man allerede et betydelig "rotfradrag" - og det bør vi også få i Norge.

67.400 personer er registrert som arbeidsledige ved utgangen av februar, det utgjør 2,7 prosent av arbeidsstyrken og er 25.500 personer mer enn for ett år siden, viser tall fra Nav.

Økningen i ledigheten har på ett år vært hele 61 prosent, og situasjonen er meget vanskelig i bygg og anlegg.

Vi har gjentatte ganger tatt opp dette forslaget - og vi mener at det nå er avgjørende at byggenæringen og staten finner frem til en ordning som kan være god, rettferdig og som samtidig kan skape mange ekstra arbeidsplasser. For vår del kan dette gjerne være en ordning som er tidsbegrenset - men nå mener vi altså at tiden er moden for slike tiltak.