Staten garanterer for Skanled

Det statseide Petoro kan gå inn med inntil 30 prosent i Skanled-prosjektet, som er en gassrørledning fra Kårstø til Sverige og Danmark.

- Jeg er opptatt av framdriften til Skanled-prosjektet, derfor har regjeringen bestemt seg for å gå inn som deltakere i prosjektet som vil realisere Skanled om det er nødvendig, skriver olje- og energiminister Terje Riis-Johansen i en pressemelding.

Skanled-prosjektet er komplisert, og flere utfordringer gjenstår før rørledningen kan bli realisert. Hvis noen av selskapene som står bak prosjektet, trekker seg ut eller reduserer sitt engasjement uten at noen av de andre eierne tar over, kan prosjektet stoppe opp.

Regjeringens avgjørelse om å gå inn med inntil 30 prosent, er derfor viktig for den videre framdriften i prosjektet, skriver Olje- og energidepartementet.

Skanled-røret skal gå fra Kårstø til Grenland og til Sverige og Danmark, og vil gjøre det mulig å eksportere gass til Sverige og Danmark, samt legge til rette for industriell bruk av gass i Grenland.