Flere branner gir svakere tall fra If

If Skadeforsikring i Norge fikk i 2008 et teknisk resultat på 1.684 millioner svenske kroner mot 1.937 millioner svenske kroner i samme periode i fjor.

- If Skadeforsikring går utmerket i Norge, sier konsernsjef Torbjörn Magnusson.

- Nedgangen i resultatet henger først og fremst sammen med en betydelig økning i antall større branner i Norge, sier konsernsjefen.

Totalkostnadsprosenten i Norge, erstatninger og kostnader i forhold til premieinntekter, ble i fjor 93,3 prosent mot 89,8 prosent året før. For hele If ble totalkostnadsprosenten i fjor 91,8 prosent mot 90,6 prosent i 2007.

Det tekniske resultatet for Ifs norske virksomhet i fjerde kvartal isolert ble 531 millioner svenske kroner mot 605 millioner svenske kroner i fjor. Totalkostnadsprosenten i fjerde kvartal var 90,1 prosent mot 87,5 prosent i fjor.

- Det norske forsikringsresultatet er også i år utmerket, til tross for hard konkurranse og betydelig flere storskader enn i et normalår. Vi ser imidlertid at skadeinflasjonen i Norge, altså kostnadene for blant annet reparasjoner av biler og bygninger, har vært høy under deler av fjoråret og heller ikke har avtatt igjennom fjerde kvartal, sier Magnusson.