Vil bygge vei- og skitunnel

Kommunene Tinn og Rollag har seriøse planer om å bygge en kombinert vei- og skitunnel. Prosjektet kan stå klart i 2011.

 

Tinn i Telemark og Rollag i Buskerud er langt i fra de eneste kommunene som ser på mulighetene for å bygge Norges første skitunnel. Ifølge langrenn.com betegner imidlertid Skiforbundet dette som en av de mer realistiske og seriøse skitunnelprosjektene.  

- Tunnelen er tenkt brukt til biltrafikk om vinteren mellom kommunene Rollag og Tinn. Da er det bare en liten del som er åpen for skiaktivitet. Sommerstid stenges tunnelen for biltrafikk, snølegges og benyttes fullt ut som skitunnel, forteller prosjektleder Dag Åsmund Bilstad, til langrenn.com.

Den cirka 2,5 kilometer lange tunnelen vil gå gjennom Vegglifjellet på grensen mellom de to kommunene. Foruten å kunne bli en viktig treningsplass for langrenn og skiskyting, vil tunnelen sørge for at kjøreavstanden mellom de to kommunene på vinterstid reduseres fra 14,5 mil til to kilometer.

Går alt som planlagt kan et forprosjekt være klart i september. Når tunnelen er på plass er mer usikkert, men hvis prosjektet opplever lite klabbeføre kan den stå ferdig allerede i 2011.