Fortsatt oppgang på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs fortsatte å stige tirsdag. Etter en halvtimes handel var indeksen på 230,44 poeng, en oppgang på 0,36 prosent.

Oppgang i USA og Europa mandag, samt stigende oljepris, ga optimisme på børsen i Oslo mandag. Tirsdag morgen fortsatte oppgangen. Klokken 9.30 var hovedindeksen opp 0,36 prosent.

Telenor bidro til veksten etter at konsernet tidligere på morgenen varslet markedet om at det likevel ikke vil gjennomføre en emisjon på 12 milliarder kroner for å finansiere investeringen i indiske Unitech Wireless. I stedet satser Telenor på en kombinasjon av kontantbetaling og et nytt banklån på 8 milliarder kroner. Markedet sendte Telenor-aksjen opp 1,51 prosent etter en halvtimes handel.

StatoilHydro-aksjen klarte så vidt å løfte seg på morgenen, med en vekst på 0,08 prosent. Det skjedde samtidig som oljeprisen steg. Et fat nordsjøolje kostet tirsdag morgen 48,15 dollar, en oppgang på 2,53 prosent.

Hydro måtte tåle en nedgang på 0,2 prosent. Enda verre gikk det med DnB NOR, som stupte 4 prosent. Det kraftige fallet kom dagen etter at bankaksjen løftet seg med hele 15,98 prosent. Gjødselprodusenten Yara falt 1,45 prosent i løpet av den første halvtimen med handel på Oslo Børs.