OptiKon fusjonerer med COWI

OptiKon ble overtatt av COWI i 2007 og har siden vært organisert som et heleid datterselskap, men nå fusjoneres de inn i moderselskapet.

Fra 26. januar vil samtlige medarbeidere være operative som en del av COWI i deres lokaler på Værste, Kråkerøy. De inngår i bygg- og konstruksjonsavdelingen, som dermed teller 40 stykker og er størst i Østfold-regionen.

Tidligere daglig leder i OptiKon, Henning Johansen, ser fram til både den organisatoriske og fysiske nærheten med COWI.

- Det er flere årsaker til at vi ser positivt på å bli en del av et større og bredere faglig miljø. Samtidig som vi kan tilby våre etablerte kunder et bredere tjenestespekter, anser vi COWI som et mer stabilt arbeidssted i disse turbulente tider. Ikke minst på grunn av COWIs store kundebase og engasjement overfor offentlige oppdragsgivere.

Regiondirektør i COWI Øst, Egil Bøckmann, som selv har hovedsete på Værste, gleder seg over at de nå blir 150 medarbeidere i Fredrikstad-miljøet, med tilhørende bredere fagkompetanse og kontaktflate mot markedet.

- Våre nye kollegaer tilfører høy kompetanse innen olje, gass, stålkonstruksjoner og store prosessindustriprosjekter. I tillegg er de meget dyktige på avanserte konstruksjonsverktøy, hvilket sikrer våre kunder effektiv planlegging og prosjektering, understreker Bøckmann.

Høgskolen i Østfolds avdeling for real- og ingeniørfag skal flytte til Værste, og de ønskes velkommen av COWI.

- Så mye teoretisk og praktisk kompetanse side-om-side, vil utvilsomt være positivt for nytenking og kompetanseutvikling innen det rådgivende ingeniørmiljøet, konkluderer Bøckmann.