NHO: Opposisjonens forslag treffer godt

Næringslivets Hovedorganisasjon er strålende fornøyd med Venstre, KrF og Høyres krav til skattelette for bedriftene. - Forslaget treffer der smerten er størst, mener NHO-presidenten.

- Forslagene om skattelettelser fra de tre opposisjonspartiene Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti treffer godt der finanskrisen rammer hardest. Forslaget om skattelette for bedriftene - i form av et konjunkturfond - er svært treffsikkert fordi det demper virkningene av finanskrisen på lønnsomhet og egenkapital, sier NHOs president Paul-Chr. Rieber.

De tre opposisjonspartiene la torsdag fram en felles liste med krav og innspill til regjeringens bebudede tiltakspakke som skal dempe finanskrisens virkninger.
Under forutsetning av at konjunkturfondet bidrar til å styrke bedriftenes reelle egenkapital, mener NHO at forslaget også vil bidra til å forbedre bedriftenes kredittverdighet og dermed sørge for å øke bedriftenes tilgang på lånekapital.
NHO-presidenten mener forslaget om høyere avskrivningssatser og forbedringer av skattefondsordningen også er treffende i en situasjon der bedriftenes evne til innovasjon og teknologifornyelse er svak.

- I det hele mener NHO at opposisjonens tiltak for å trygge arbeidsplassene og verdiskaping vil skape ny optimisme.