Nytt mobilnett i byene sponses av distriktene

Mobilkunder i distriktene betaler milliarder til utbygging av et mer moderne mobilnett som kun kommer kundene i byene til gode, hevder Telenor.

 

Mobilselskap som konsentrerer seg om storbyene, får gjennom dagens regelverk store overføringer, noe mobilkundene i distriktene taper på, hevder administrerende direktør i Telenor Mobil Ragnar Kårhus.
I en kronikk i Nationen ber han samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) endre systemet.
- Staten tillater at selskap som Tele2, Network Norway og Ventelo tar mye høyere termineringspris (pris på samtaler mellom ulike teleaktører) enn selskapene som bygger ut og utvikler mobilnettet i distriktene. I praksis er dette en storstilt overføring av penger fra land til by, sier Kårhus til avisen.
Telenor og NetCom har ifølge Kårhus investert rundt 8 milliarder kroner på mobilnettet i hele landet siden 2004. Samtidig blir disse to pålagt indirekte å støtte de mindre aktørene gjennom dagens regulering av markedet, hevder mobilsjefen.
- Intensjonen med reguleringen er å stimulere til bygging av et tredje nett. Men det er ikke noe krav om at dette nettet også skal bygges i distriktene. Ergo er det de store byene som nyter godt av utbyggingen, sier Kårhus.
Samferdselsministeren ville mandag ikke kommentere kritikken fordi departementet har saken til behandling som klagesak.