Ny terminal skal doble kapasiteten

Avinor vil bygge ny terminal på Flesland med kapasitet for inntil 10 millioner flypassasjerer i året, skriver bt.no. Byggestart planlegges i 2011.

Vel 100 arkitektfirmaer over hele verden har meldt sin interesse for konkurransen om å utforme fremtidens flyplass på Flesland. 19. januar plukker Avinor ut fem arkitekter som får delta i finalerunden.

Arkitektene i konkurransen får også i oppdrag å vurdere den fremtidige logistikken på flyplassen. Mange av de påmeldte er blant verdens ledende arkitekter innen flyplassutbygging, og deltar også i konkurransen om å få utforme den nye passasjerpiren på Gardermoen.

Dagens passasjerterminal på vel 20.000 kvadratmeter sto ferdig i 1988, med en kapasitet på knapt tre millioner reisende i året. Med fem millioner reisende til og fra Flesland i år, er kapasiteten for lengst sprengt.

Den nye terminalen vil bli reist i to byggetrinn. Det første vil øke kapasiteten til 6,5 millioner reisende per år, og planlegges reist allerede i 2011. I andre byggetrinn økes kapasiteten til mellom åtte og 10 millioner passasjerer i året, altså dobbelt så stor trafikk som i dag.