Ulovlig rakett kan gi mindre erstatning

Tenk deg om før du tar du sjansen på å bruke ulovlig rakett på nyttårsaften? Det er nemlig ikke bare bøter som kan koste deg dyrt.

 

For første gang er det i år ikke lov å bruke nyttårsraketter med styringspinne. Drister du deg likevel til å fyre opp en, risikerer du bot på 7.000 kroner. Eller hvis uhellet skulle være ute - mye mindre erstatningspenger.

- Bruker du ulovlig fyrverkeri som fører til skade på personer eller eiendom, risikerer du både straff og avkorting i erstatningen, advarer Roald Stigum Olsen i en pressemelding fra TrygVesta Forsikring.

Ifølge Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) ble 155 personer skadd av fyrverkeri i fjor, det høyeste tallet som er registrert.
Vanskelig å håndheve

Ifølge NRK vil politiet få problemer med å håndheve forbudet.

- Det å håndheve et forbud rundt midnatt er veldig vanskelig. Det skjer veldig mye. Mange folk slåss og/eller det brenner. Vi sliter med kapasitetsproblemer i tiden rundt midnatt, sier stasjonssjef Bjørn Åge Hansen ved Sentrum politistasjon i Oslo til NRK.

Mulig tilbakebetaling
Uansett kan du havne i klammeri som rakettforbryter. Roald Stigum Olsen i TrygVesta Forsikring advarer mot følgene av å fyre opp raketter ulovlig.

- Du kan få alvorlige problemer dersom du bruker raketter ulovlig og disse fører til personskade eller brann. Det vil kunne føre til avkorting i

Erstatningsutbetalingen hvis du skader deg selv, eller du kan få krav om tilbakebetaling av erstatningsutbetalingen hvis du forårsaker brann eller skade på andre personer, sier han.