Ektepar ruinert av hytte-prosjekt

Et par fra Oslo som satset på å utvikle et hytteprosjekt i Trysil, er nå ruinert. Paret rakk så vidt å komme i gang med prosjektet før markedet raknet. 

Flere ventes å lide samme skjebne, skriver Dagens Næringsliv. Avisen har gjort en opptelling som viser at det nå ligger ubebygde hyttetomter for 1,5 milliarder kroner for salg i den norske fjellheimen.

Antallet tomter, drøyt 1.700, er like høyt som antallet ferdige hytter som ligger ute for salg.

Det uheldige Oslo-ekteparet trodde de hadde en god forretningsidé. De kjøpte 15 hyttetomter som de finansierte gjennom egenkapital fra et boligsalg og lånte midler. Paret skulle bygge tre og tre hytter om gangen, blant annet med egeninnsats. Salgsinntektene skulle finansiere bygging av de tre neste hyttene.

Nå hoper inkassosakene seg opp, og to påbegynte hytter ligger ute for tvangssalg, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi kom godt i gang. Vi solgte en hytte, og så en til. Men vi brukte litt for mye tid, og kom litt på etterskudd med betaling av renter på byggelånet. Banken ville ikke mer – den var nok redd for at hyttemarkedet var på vei ned. Og så raknet alt, sier mannen (42).

– Forrige gang markedet kollapset, gikk 30-35 prosent av utbyggingsprosjektene for hyttefelt over ende. De siste årene har ikke et eneste prosjekt gått dukken. Det er nå det kommer til å gå galt, sier Eivind Akervold i utbyggingsselskapet Grindafjell as til DN.

Akervold sier mange grunneiere som har trodd de sitter på en formue, aldri vil få realisert utbyggings- og salgsplaner.