Momsfritak for miljørettede tiltak

- Jeg vet ikke alt som står i brevet fra Byggenæringens landsforening til statsministeren, men det er en ting som jeg har tenkt på lenge, og det er mva fritak på miljørettede tiltak, sier Rolf Hunskår i Alternativ Avløpsbehandling til Byggeindustrien.

 

- Jeg kan nevne varmepumper, tilleggsisolering, oppgraderte ventilasjonsytemer, avløpsrenseanlegg, kort sagt veldig mange gode miljørettede tiltak.

- I tidligere tider fikk man mva refusjon når man hadde bygd ferdig huset sitt.
I dag kan du få tilskudd for varmepumpeinstallasjon noen steder. Det har også vært gitt tilskudd i enkelte områder for installasjoner av avløpsrenseanlegg.


- Men hver gang er det små tilskudd, stor søknadsprosess, stor og dyr administrasjon slik at pengene smuldrer bort, og det handler også om småpenger. Kort sagt det virker ikke og ordningene er for dyre å drifte.
Et momsfritak på en sum opp til feks 25.000 kroner for en luft til luft varmepumpe, eller avløpsrenseanlegg for en bolig opp til feks 90.000 kroner kan være en ide. 

- Mva fradrag for disse summene hadde vært lett å administrere. En slik ordning ville gitt utelling på summen som var noe å regne med og det hadde til og med gitt mange arbeidsplasser og totalt sett vært med å bygd opp kunnskapsnivået i landet på disse forholdene.

 

e-post: rolf@aab.no