Fortsatt langt fram til heltidsstudenten

Kunnskaps- departementet innrømmer at studiestøtten fremdeles ikke strekker til. Det er dermed fremdeles langt fram til at heltidsstudenten blir en realitet.

- De fleste studenter må belage seg på å jobbe ved siden av studiene. Om heltidsstudenten skal bli en realitet, må noe gjøres med studiestøtten, innrømmer politisk rådgiver Kyrre Lekve (SV) i Kunnskapsdepartementet overfor Dagsavisen.

Ferske tall fra Statens lånekasse for utdanning viser at så mange som én av fem studenter mister eller får redusert sine stipend. Hele 38.500 studenter får gjort om hele eller deler av utdanningsstipendet til lån på grunn av høy inntekt, formue eller trygd i 2007.

Dagens studiestøtte er på 8.500 kroner i måneden, mens Studentenes Landsforbund mener behovet er på 11.200 kroner. Kunnskapsdepartementet kan ikke love mer penger.

- I dette budsjettet prioriterte vi bygging av flere studentboliger, som vil bety mye for mange studenters økonomi. Studiestøtten diskuteres nå i partienes programforslag, vi får se hva resultatet av dette blir ved neste korsvei, sier politisk rådgiver Kyrre Lekve.