Advarte myndighetene

Norges største boligbygger advarer myndighetene mot å sette i gang kostnadsdrivende bestemmelser når boligbyggingen stuper. De blir ikke bønnhørt. 

Åstedet var Boligprodusentenes Fagdag på Gardermoen som i år har rekordoppslutning.

– Nå er det ikke det mest gunstige tidspunktet for myndighetene å innføre bestemmelser som vil bidra til at boligprisene stiger, fortalte Mestergruppens kjedesjef for boliger, Arve Solheim til statssekretær Dag-Henrik Sandbakken i Kommunal- og regionaldepartementet.

Solheim ramset opp ny teknisk forskrift for å minske energibruken, avfallsplaner, økt garanti for byggmestere og entreprenører samt innføring av tredjepartskontroll.

Sandbakken kunne ikke bidra med mye trøst til en bransje hvor salget av nye boliger faller bratt og har gjort det lenge.

– Det er uaktuelt å utsette innføringen av ny teknologisk forskrift i august neste år. Dette er en viktig brikke i det brede klimaforliket på Stortinget. Derfor vil jeg anbefale at dere regner med at forskriften blir innført som planlagt, sa Sandbakken.

Leder av Mesterhus-kjeden, Raymond Myrland, menter det var å kaste blår i øynene på forbrukerne når ”eksperter” for tiden går ut i media og signaliserer at nyboligprisene vil falle med 20 prosent.

– Jeg skjønner ikke hvordan det skal være mulig å bygge 20 prosent billigere ikke minst på grunn av alle fordyrende elementer som ny bestemmelser innebærer. Det blir heller dyrere enn billigere, forkynte Myrland.