Våtromsnorm er ikke lovpålagt

Trønderne tror at byggenæringens våtromsnorm er lovpålagt, men også de tar feil. 

Under Byggmessen 2008 i Trondheim Spektrum lokket Fagrådet for våtrom(FFV) med muligheten for å vinne et ”våtromskamera”. Dersom 5 spørsmål om Byggebransjens våtromsnorm(BVN) ble riktig besvart.

70 % av 350 konkurransedeltagere svarte feil på hvorvidt. Byggebransjens våtromsnorm var frivillig eller ikke.

Til tross for at fasiten, ”Å bruke Byggebransjens våtromsnorm (BVN) er frivillig, ikke lovpålagt”, fremgikk klart i form av lettlest plakattekst som konkurransedeltagerne ble sterkt oppfordret til å lese.

Daglig leder i Fagrådet for våtrom, Lars Gulbrandsen, sier i en kommentar at undersøkelsen bekrefter resultatet i en tilsvarende kunnskapskonkurranse under Bygg Reis Deg på Lillestrøm i 07.

- Denne utbredte misfortåelsen representerer likevel et godt utgangspunkt for våre 700 Godkjente bedrifter i Norge, som jo bygger det omvendte av marerittbad. Derfor finnes de naturligvis under www.drømmebadbyggerne.no. Disse bedriftene er jo de eneste i landet med dokumentert kompetanse til å kunne gi kunden en skriftlig kontrakt om at arbeidet blir utført iht. til BVN. Særlig i motgangstider med fokus på trygghet, tror vi dette blir et viktig argument. Bransjen er tydeligvis enig med oss, idet vi nå merker en økt pågang etter sertifiseringskursene våre.