Nesten flatt på Oslo Børs

Også tirsdag var det positiv utvikling på Oslo Børs, men oppgangen etter åpning var ikke så stor som dagen før. Hovedindeksen var opp 0,3 prosent til 306,46 poeng etter en halvtimes handel. 

Fallende oljepris bidrar til å bremse utviklingen på Oslo Børs. Et fat nordsjøolje gikk tidlig tirsdag for 58,88 dollar, en nedgang på 1,60 dollar siden mandag. StatoilHydro falt 0,88 prosent kort tid etter åpning tirsdag.

Aksjen i gjødselselskapet Yara sank med 1,65 prosent. På plussiden var det oppgang for Hydro med 1,02 prosent. Solenergiselskapet REC økte sin verdi med 5,27 prosent. DnB NOR steg med 1,15 prosent og Storebrand var opp 3,42 prosent. Telenors aksjekurs økte med 1,65 prosent.

Rådgivningsselskapet Acta, som i forrige uke la fram dårlige kvartalstall, føk til værs tirsdag med en oppgang på 25,49 prosent. Oslo Børs valgte derfor å innføre børspause for å undersøke årsaken til den kraftige oppgangen. Ti minutters tid senere ble handelen igangsatt igjen etter at børsen ikke fant noe mistenkelig rundt oppgangen.