OL-stadion ikke klar for friidretts-VM

OL-stadion i Berlin er ikke klar for friidretts-VM neste sommer og må rustet opp for seks millioner euro (cirka 50 millioner kroner). 

Stadionanlegget ble bygget til Nazi-OL i 1936. Banen ble renovert før fotball-VM i 2006, men selv om finalen gikk på den gamle ærverdige banen, er det klart at flomlyset ikke er godt nok for å etterkomme de kravene som stilles til VM i friidrett som går fra 15. til 23. august.

Det er klart at et helt nytt flomlysanlegg må være på plass før neste års friidretts-VM. Anlegget trenger også et uavhengig system for elektrisitetsforsyning.

– Banen trenger nytt lysanlegg, og vi er nødt til å ha et reservesystem for strømforsyningen, sier Frank Hensel, nestsjefen i VM-komiteen i Berlin til Berliner Morgenpost.

De totale utgiftene til VM er allerede oppe i 44 millioner euro (snaue 400 millioner kroner). Byen Berlin har allerede bidratt med 24 millioner euro (vel 200 millioner kroner). Nå skal bystyret ta stilling til om det skal bevilge de ekstra pengene som trengs.

Det er ventet at mer enn 1800 utøvere fra 213 nasjoner kommer til å delta i friidretts-VM i 2009. Det er også ventet at det skal bli solgt cirka en halv million billetter til det ni dager lange arrangementet.