DnB NOR grådigst i Norge, billig i Sverige

DnB NOR-kunder i Norge og Sverige er ikke like mye verdt. Bankens norske lånekunder sliter med de dyreste lånene i landet, mens banken er blant de billigste i Sverige.

 

DnB NOR flesket for halvannen uke siden til med en renteoppgang på 0,6 prosentpoeng for sine 2,3 millioner trofaste lånekunder i Norge. Økningen kom etter at banken tre uker tidligere økte renten med 0,3 prosentpoeng.
DnB NOR er nå bare slått av to sparebanker og DnB NORs egen Nordlandsbanken når det gjelder den lite forbrukervennlige konkurransen om å tilby høyest lånerente.

I Sverige ser verden helt annerledes ut. Der er DnB NOR den fjerde billigste banken, ifølge Finansportalen.se.

- Det er riktig at vi er konkurransedyktige i Sverige, men vi er nok dessverre ikke så gode som prissammenligningen gir inntrykk av, sier DnB NORs informasjonsdirektør Aud Helen Rasmussen til Aftenposten.

Hun forklarer at det er vanlig å forhandle om renter i Sverige. De fleste bankene oppgir bruttorenter som man kan prute på, mens DnB NOR oppgir nettorenter.
DnB NOR begrunner i likhet med andre banker i Norge sin renteøkninger med at pengemarkedsrenten øker. Men denne renten har falt kraftig de siste dagene. Ingen banker har til nå latt rentefallet komme kundene til gode.

- Vi vurderer det og følger det veldig tett hele tiden, er budskapet Rasmussen har til DnB NORs 2,3 millioner kunder i Norge.