Nye prosjekter til Statsbygg

Statsbygg kan sette i gang flere nye byggeprosjekter i 2009. 

I statsbudsjettet foreslås det en kostnadsramme på nesten 411 millioner kroner for oppføring av nye Gulating lagmannsrett som skal bygges i Rådhuskvartalet i Bergen. Bygget skal stå klart i 2011.

Odontologisk fakultet ved Universitetet i Bergen trenger modernisering, og det skal derfor erstattes med et nybygg på 15.000 kvm, foreslås det i statsbudsjettet. Nybygget skal i tillegg til fakultetets klinikker blant annet gi plass til tannlegevakt og sentralklinikk for Bergen by. Kostnadsrammen er foreslått til 780 millioner kroner og bygget er planlagt ferdigstilt i 2012.

I Oslo er det klart for ombygging og rehabilitering av patologibygget i Pilestredet Park for å innpasse Høgskolen i Oslos avdeling for sykepleie. Administrasjonen og lokaler for Studentsamskipnaden skal også inn i bygget. Bygget vil ventelig stå klart i 2013 og har en kostnadsramme beregnet til 668 millioner kroner.

- Dette budsjettet er positivt for Statsbyggs virksomhet, sier administrerende direktør Øivind Christoffersen. - Flere nye byggeprosjekter vil gi oss et stabilt aktivitetsnivå i årene fremover.

Det foreslås en bevilgning til Statsbygg på vel 2,3 milliarder kroner til investeringer i 2009. Sammenlignet med budsjettet for 2008 er det en nedgang i bevilgningene. Bakgrunnen for dette er at flere større byggeprosjekter og utviklingsprosjekter er i sluttfasen, blant annet det nye operahuset i Oslo som ble åpnet i april 2008.

Kravet til Statsbyggs driftsresultat er foreslått økt med 101 millioner kroner i 2009. Dette gir et driftsresultat på 548 millioner kroner.

Statsbudsjettet gir også i år klare føringer på flere områder: Statsbygg skal bidra til å realisere regjeringens mål innenfor miljøvennlig bygging, energieffektive løsninger og arkitektonisk kvalitet og kulturminnevern. Statsbygg skal være ledende når det gjelder universell utforming og sikre tilgjengelighet for alle.