Byggestart på Molde sykehus i 2012

-Det ligger an til at vi kan starte bygging av nytt sykehus i Molde i 2012, skriver Helse Midt-Norge i en pressemelding.

 

Møtet med statsråd Bjarne Håkon Hanssen  har brakt oss et viktig steg framover når det gjelder realiseringen av Nye Molde sjukehus og bygging av ny barneavdeling i Ålesund, heter det videre.

Forutsetningen er at Helse Midt-Norge som helhet holder orden i økonomien og at vi holder oss innenfor de økonomiske rammer vi tildeles, sier styreleder Kolbjørn Almlid.

I møtet med statsråden presenterte styrelederen hvordan kommende års investeringer i Helse Midt-Norge er tenkt gjennomført. Dette blir tema på styremøte i det regionale helseforetaket 30. oktober.

- Jeg kommer til å foreslå for styret at vi starter byggingen av ny barneavdeling ved Ålesund sjukehus i 2009, og at vi planlegger med byggestart for nytt sykehus i Molde i 2012, sier Almlid.

For begge prosjekter blir det nødvendig å foreta en grundig gjennomgang av kostnader. Dette gjelder i særlig grad for det nye sykehuset i Molde. Det blir viktig å trimme prosjektet gjennom den forprosjektfasen Nye Molde sjukehus nå skal gjennom. Dette gjelder både i forhold til samhandling med sykehuset i Kristiansund og i forhold til samhandling med kommunene i nærområdet. Det er full enighet om at det er behov for å gjennomføre begge prosjekter, men dette må skje innenfor ansvarlige økonomiske rammer. Hvor store lånerammer Helse Midt-Norge vil få stillet til disposisjon i tilknytning til disse og andre investeringsoppgaver, avklares som normalt gjennom de årlige statsbudsjettene.