Byggenæringens forskningsdag

22. september arrangeres Byggenæringens forskningsdag 2008 i Oslo.

Det er Forum for innovasjon i byggenæringen (FIB) som har tatt initiativet og BNL har fått hovedansvar for planlegging og gjennomføring av arrangementet.

Det er andre gang Forum for innovasjon i byggenæringen gjennomfører Byggenæringens forskningsdag for elever i Vg1 i videregående skole.

Målet er å fokusere på ulike sider ved BAE-næringens samfunnsmessige betydning, vise fram aktuell forskning, innovasjon og utvikling - og rekruttere ungdom til spennende utfordringer i næringen.

I 2008 er nye energiformer og miljøvennlig energi tema for Forskningsdagene. Byggenæringens arrangement vil vise ungdommen hvordan forskning og innovasjon i bygge- og anleggsnæringen har betydning for dagliglivet og for at samfunnet skal kunne løse fremtidens energi- og miljøutfordringer.

Byggenæringens forskningsdag vil ha energibruk, nye energiformer og energisparingstiltak som tema. Målet er å vise løsninger og muligheter som allerede finnes, samt peke på utfordringer fremtidig forskning kan bidra til å løse.

På denne måten vil de vise ungdom hvordan utfordringene innen energi og miljø kan by på spennende oppgaver for dem som velger en fremtid som forsker, ingeniør eller fagarbeider i næringen.