Ny fagbok i praktisk tømrerarbeid

Etter mange år som lærer for elever og lærlinger har Byggmester Frank Berg sett et sterkt behov for en bok med mer praktisk tilnærming til tømrerfaget.

I boken Praktisk tømrerarbeid har han tatt for seg alle stadier i byggingen av en enebolig, - fra grunnmuren står ferdig og frem til alle innvendige lister er på plass.

Frank Berg legger stor vekt på grunnforståelse av statikk og bygningsfysikk. Dette er viktige prinsipper som må ligge til grunn for et forskriftsmessig og kvalitetsmessig godt utført bygg, mener han.

Ny skolereform vektlegger i stor grad praktisk opplæring og boken er en praktisk rettledning med teoretisk forankring. Når man vet at 30 prosent av yrkesfagstudentene har lese- og skrivevansker og en stor tilleggsprosent av befolkningen generelt har vegring for store tekstmengder, er det viktig å formidle essensiell kunnskap med tegninger og diagrammer.

- Det er alltid masse detaljer man kan finne tilleggsinformasjon om andre steder, men jeg syns det viktigste er å formidle grunnkunnskapen, sier Frank Berg.

Boka er et "must" for alle lærlinger i tømrerfaget og som fordypningsbok under tømrerutdanningen. De fleste byggmestere og ferdigutdannede snekkere vil også ha god nytte av boka, både for å holde seg oppdatert og for å kunne formidle sin fagkunnskap til lærlinger og andre på en enkel måte.

Sist men ikke minst vil private byggherrer som ønsker å følge med i byggeprosessen av eget hus ha god nytte av boken. Dette må bli årets yrkesopplæringsbok, både i klasserom og under juletreet.

Frank Berg har tidligere skrevet boken "Praktisk rehabilitering" og er en mye brukt foredragsholder og fagkyndig person i norske byggesaker.