Ny runde for Domus Medica

Tilbudene på tilbygget til Domus Medica på Gaustad i Oslo i fjor høst, lå så langt over kostnadsrammen at prosjektet ble stoppet. Nå venter ny anbudsrunde.

Statsbygg ble så pålagt av Kunnskapsdepartementet å foreta en ekstern kvalitetssikring av prosjektet, som opprinnelig skulle hatt byggestart  i januar 2008. Resultatet skal presenteres med en gjennomgang av kostnader og entrepriseform i september.

- Vi forutsetter at gjennomgangen vil gå greit, og da kan vi gå i gang med den nye anbudsrunden, så fort vi har fått bekreftelse fra Finansdepartementet, opplyser prosjektleder i Statsbygg, Thomas Holm. Den forrige kostnadsrammen lød på 380 millioner kroner og vil bli ytterligere oppjustert, opplyser Holm.

Blir det noen forandring av entreprisemodell?

- Det blir fortsatt delte entrepriser, men hvor delt opp de blir, får vi se etter gjennomgangen av prosjektet, svarer Holm.

Bygget er en utvidelse av UiO's eksisterende bygningsmasse ved Ring 3/Rikshospitalet og skal inneholde forskningslaboratorier, undervisningsrom og kontorer. Prosjektet er utviklet på grunnlag av en begrenset arkitektkonkurranse som ble avholdt i regi av Statsbygg i 2004. HRTB AS arkitekter MNAL var forfatter av vinnerprosjektet og har hatt oppdraget med gjennomføringen i samarbeid med tekniske rådgivere og landskapsarkitekt.

Det nye bygget er siste brikke i universitetets bygningsmasse på Gaustad. Eksisterende anlegg er bygget ut i tre trinn, det første fra 1970-tallet, Preklinisk Institutt. Nybygget danner avslutning mot øst. For å sikre et helhetlig preg, vil fasadematerialer og volumoppbygging ha slektskap med det eksisterende, selv om formspråk og detaljering er nytt. Nye kommunikasjonslinjer vil føye seg sammen med de gamle.

Ved inngangen til nybygget skal det etableres en campus som knyttes direkte til uteområdet mellom Domus Medica og Rikshospitalet. Det vil bli etablert et adkomsttorg i sammenheng med nedkjøring til parkeringskjeller under nybygget.