Åtte ansatte skadd etter gasslekkasje

Åtte ansatte ved bedriften Xstrata Nickel i Kristiansand måtte få legebehandling etter en klorgasslekkasje onsdag ettermiddag.

Åtte ansatte pustet inn den giftige gassen, og to av dem ble fraktet til Sørlandet sykehus i Kristiansand med pustevansker, melder NRK.

- Det som har skjedd er at det oppsto utvikling av klorgass i våre produksjonslokaler for nikkel. Det medførte at en del av våre medarbeidere ble eksponert for klorgassen, forteller administrerende direktør Øivind Stenstad til NTB.

Et titall personer ble evakuert fra bedriftens lokaler i Kristiansand. Rundt åtte personer fikk pusteproblemer, og fikk behandling først på bedriftens eget medisinske senter, før to av dem ble fraktet videre til sykehus.

Stenstad sier det er for tidlig å si om noen av de skadde vil få varige mén, men sier personer som blir eksponert for klorgass vanligvis kommer seg raskt når de får tilført oksygen.

Stenstad sier årsaken til ulykken er at syre har kommet i kontakt med slam under en filtreringsoperasjon.

- Dersom disse to bestanddelene kommer i kontakt, kan det utvikles klorgass. Hvorfor disse to kom i kontakt med hverandre er for tidlig å si, og vi jobber med å finne ut av det, sier Stenstad.

Lekkasjen oppsto kl. 13.20, og mannskaper fra brannvesenet og politiet rykket ut til bedriften kort tid etter. Industrivernet ved bedriften hadde da allerede fått kontroll over situasjonen.

Arbeidstilsynet er koblet inn i saken.