Mer lyn og torden i vente sør i landet

Ustabile værforhold i Sør-Norge gjør at meteorologene spår mer tordenskrall i dagene som kommer. Verst blir det på Sørlandet. 

– Det er vanskelig å forutsi omfanget av lyn og torden, så alt vi tør si sikkert er at det blir mer av det de nærmeste dagene. Det gjelder spesielt de sørlige delene av Sør-Norge, der det ligger fuktig ustabilt vær som først sent tirsdag letter noe, sier vakthavende meteorolog Siri Wiberg til NTB.

Mer enn to døgn fram i tid tør ikke meteorologene å spå når det gjelder tordenvær.

– Nei, det er så uforutsigbart. Været ser som sagt ut til å lette sent tirsdag og til helgen, men vi kan ikke utelukke at det blir mer tordenvær og byger imellom, for eksempel torsdag, sier Wiberg ved Meteorologisk institutt.

Hun kan ikke si noe om hvor kraftig tordenværet kan bli.

– Det er umulig å gjette, det smeller ofte til mye kraftigere enn vi tror. Det så vi eksempel på sist uke, da ble jo tordenværet overraskende sterkt.
Ved SINTEF ble det registrert årsrekord med 23.065 lynnedslag på fastlandet 29. juli. Etter seks dager med tordenvær har lynekspertene mange oppringninger fra folk som vil dele historiene sine. Også forsikringsselskapene har for tiden stor pågang, da fra kunder som sitter med ødelagte og utbrente eiendeler.