- Svensker er de beste leieboerne

Svenske leieboere er ikke kresne, og de tar godt vare på boligen.

- Norge er et land med mange huseiere, mens det i Sverige er mer vanlig å leie bolig. Det kan være grunnen til at vi opplever at svenske leieboere ofte er de enkleste å ha med å gjøre, sier Cecilie Stjernløw i Utleiemegleren.

De to siste årene har Utleiemegleren formidlet stadig flere boliger til svensker, og det er særlig de unge mellom 20-30 år som er på utkikk etter leiligheter til leie.

- Svenskene har ikke like høye krav til standard, størrelse og beliggenhet. De bor gjerne flere sammen for å spare penger, sier Stjernløw.

Jobber mye

I juli og august kommer det særlig mange unge svensker til Norge for å jobbe. De fristes av vårt gode arbeidsmarked.

- Det er helt tydelig at de svenske leieboerne er her for å jobbe og tjene penger. Da er de ikke interessert i å bruke store summer på å bo, sier hun.

Utleiemegleren skryter også av svenske leieboeres opptreden på visninger. De møter opp til avtalt tid og opptrer korrekt.

- Svenske leieboere tar godt vare på boligen de bor i, og det registreres få skader på boliger som leies av svensker. Det gjør dem også populære blant utleierne.

Svenskene er i tillegg punktlige når det gjelder betaling av husleie.

Lite klager

Mange unge svensker bor i kollektiv, men de mottar ikke flere klager på bråk og festing enn andre.

- Mange reiser nok hjem til Sverige i helgene. Kommer det klager, retter svenskene seg raskt etter en advarsel, sier Cecilie Stjernløw.

Svenske leietakere bor gjerne trangt og utenfor sentrum. Men de vil gjerne ha en leillighet med hvitevarer.

- De er alltid overrasket når det ikke er hvitevarer i en utleieleilighet. Det er vanlig i Sverige, både når du leier og kjøper, sier Cecilie Stjernløw i Utleiemegleren.