Hagas avgang

Mange vil beklage at statsråd Åslaug Haga trekker seg, men slik saken hadde utviklet seg hadde hun ikke andre valg. Men regjeringen Stoltenberg mister med dette ett av sine aller viktigste kort. Haga ble rammet av mange små bekker som i og for seg ikke var store, men samlet ble de til en stor Å. Dette viser igjen at skal man ta på seg toppverv i politikken, da må man holde sin sti ren. Alt kommer nemlig for en dag. Men dette viser også at det er ikke enkelt å manøvre gjennom alle lover og forordninger som politikerne har laget.

Men ledende politikere må være ekstra årvåkne. På den annen side kan kanskje denne saken gjøre at politikerne blir mer oppmerksomme på hva de lager av bestemmelser. Problemet er at vi etter hvert har fått all verdens tilsyn som også skal fortolke bestemmelsene som Stortinget vedtar - og det gjør de stort sett på verst tenkelig måte.

Vi tror at folk flest har stor sympati med Åslaug Haga. Etter vårt syn var hun en meget god statsråd. Men det hjelper lite den dagen et statsråd mister tilliten. Da er løpet kjørt.

Åslaug Haga var en av bærebjelkene for den rødgrønne regjeringen. Nå er en av de viktigste "staurene" i dette regjeringskollegiet ute.