Skandaløst om veier

Byggeindustrien kan nå avsløre at flere hundre kilometer vei som egentlig skulle vært asfaltert i år, ikke blir det på grunn av regjeringens politikk. Flertallet i Stortinget vedtok revidert statsbudsjett slik regjeringen la opp til. Ett av de mest famøse utslag er at Statens vegvesen ikke fikk kompensasjon for økte oljepriser. Økte oljepriser gir dyrere asfalt. Alle politikere fra finansminister, samferdselsminister og stortingsrepresentanter ble i god tid advart om konsekvensene.

Det skal bli spennende å se hva velgerne rundt om i dette langstrakte landet sier til sine egne stortingspolitikere - vi regner med å kunne offentliggjøre hvilke veier som egentlig skulle blitt asfaltert, men som nå ikke blir det.

Siden vedtaket om revidert statsbudsjett ble gjort har oljeprisen gått ytterligere opp. Norge er blitt enda rikere, men det å kompensere for økt oljepris for å opprettholde det tynnslitte asfaltprogrammet man i utgangspunktet hadde for i år, blir altså torpedert. Dette er molbopolitikk.

Vi vet at det er krefter i dette landet som er i mot bilkjøring og de synes gjerne at veiene kan forfalle. Noen romantikere drømmer tilbake til den tid vi hadde hest og kjerre. Men vi er overbevist om at det store flertall i Norge er for at vi skal ha trygge og gode veier. Mange steder ute i distriktene er det ikke alternativ lenger til bilen.

Det å ha SV ved roret i Finansdepartementet begynner nå å få dramatiske konsekvenser. Innad i Vegvesenet er det stor fortvilelse. Der snakkes det nå åpent om at hele det norske veinettet kan kollapse på grunn av manglende vedlikehold. Vi skjønner ikke at Arbeiderpartiet og Senterpartiet kan være med på å støtte en så ansvarsløs politikk. De har enda muligheter til å vise SV hvor skapet skal stå.