Storbrann i Stockholms rådhus under kontroll

Brannvesenet i Stockholm har klart å få brannen i rådhuset i sentrum av byen under kontroll.

Brannen i tredje etasje i den ærverdige bygningen startet ved 2.30-tiden natt til torsdag. Først tidlig på morgenen klarte brannmannskaper å få brannen under kontroll.

- Situasjonen er relativt stabil akkurat nå, men brannen kan blusse opp igjen. Vi forsøker å begrense den, sa operasjonsleder Lasse Johansson ved redningstjenesten i Storstockholm, ved 5-tiden torsdag morgen.

Rådhuset ligger på Kungsholmen, og må ikke forveksles med Stadshuset, der blant annet Nobelmiddagen holdes i desember.

Sterk røykutvikling
Flere røykdykkere hadde torsdag morgen tatt seg inn i bygningen for å undersøke om gnister hadde spredt seg gjennom bjelkelaget til andre etasje i den gamle bygningen, og for å hindre brannen i å spre seg.

Ifølge vitner brant hele toppen av bygningen, det sto flammer ut av vinduene og det var sterk røykutvikling. Et stort område rundt rådhuset er sperret av.
Alt tilgjengelig mannskap fra fire brannstasjoner i nærheten ble sendt til rådhuset, og på det meste var over 70 brannmenn i aksjon for å forsøke å hindre brannen i å spre seg til resten av bygningen.

Dramatisk
Innsatsen ble trappet ned i løpet av morgentimene. Men situasjonen var dramatisk tidligere på natten, ifølge Magnus Wallin ved redningstjenesten.

- Da vi kom hit, var det en fullt utviklet brann. Fem til ti meter høye flammer sto ut av vinduene. Det så ille ut, og brannen spredte seg i vinden.

Ifølge Wallin er hele tredje etasje i venstre fløy av rådhuset totalskadd.
Årsaken til brannen er fortsatt ukjent. Det har i lengre tid pågått renovering av bygningen, som er fra 1915.