Boligkjøperne vinner frem

I de 20 første sakene som HELP Forsikrings advokater har ført, på vegne av uheldige boligkjøpere, gjennom forliksråd, rettsmegling eller hovedforhandling, har resultatet gått i boligkjøpernes favør.

- Dette understreker at boligkjøperforsikring både har livets rett og ikke minst at det trygger boligkjøpet, sier adm. dir. Johan Dolven i Help Forsikring.

Sakene som har vært oppe, viser som oftest mangler, feil eller bygningsmessige svakheter ved boligen. Kjøpsobjektene har vært fritidsboliger, leiligheter, rekkehus og eneboliger over hele landet.

- Vi er nå inne i den mest hektiske perioden på året, hva gjelder salg og kjøp av boliger, og da er det et tankekors at boligselgere ikke alltid har en fullverdig fremstilling av salgsobjektet. I etterkant viser det seg at det ofte er svakheter ved boligen. Våre kunder og vi er selvfølgelig glade for at vi har fått gjennomslag i de sakene som er behandlet i rettsapparatet, sier Dolven.

Dolven understreker at HELP Forsikring gjennom to års drift har registrert 1800 klagesaker (pr. 1.6.08) fra kunder med boligkjøperforsikring. Flere hundre av disse har fått utbetalinger fra selger eller selgers eierskifteforsikring, uten at sakene har kommet til rettsapparatet.

- Boligkjøperforsikring er fremdeles nytt i Norge. Våre tall viser nok derfor bare toppen av isfjellet. Uansett er statistikken et tydelig tegn på at boligkjøperforsikringen fungerer, sier Dolven.

Det er betydelige beløp involvert i de 20 prosessene som er avsluttet. Totalt er det utbetalt over tre millioner i prisavslag og erstatninger, og i tillegg har kundene fått dekket takst- og advokatutgifter på en og en halv million.

- Kundene har fått utbetalt mellom kr 40.000,- og 850.000,- i de ulike sakene. Dette viser at vi som er involvert i salg og kjøp av bolig, bør ha fokus på å bedre kvaliteten i alle de transaksjonene som gjennomføres. Men ingen kan føle seg trygge på at alle forhold rundt boligkjøpet er optimale. Vi både mener og kan bevise at det er fornuftig å ha en boligkjøperforsikring, fremhever Dolven.