St. Olavs under budsjett

Helsebygg Midt-Norges tertialrapport en prognose på 92 millioner under styringsmålet og 316 millioner under Helse Midt-Norges budsjett. 

Også tidsmessig er sykehusprosjektet St. Olavs hospital i Trondheim i rute.

Det meste i prosjektet går som planlagt, med et visst unntak av HMS. 6 fraværsskader i 3. tertial sendte H-verdien (fraværsskader per million arbeidstimer) for prosjektet opp i 6,4 som er over maksverdien 5. Selv om det er dobbelt så bra som Fase 1 på samme tid, er Helsebygg ikke fornøyd med antall skader. Utviklingen følges nøye og tas opp på toppledernivå hos samarbeids- og kontraktspartnere.

Ved årsskiftet viste akkumulerte kostnader et avvik på 140 millioner NOK i forhold til plan, fordelt på 44 millioner i betalt prisstigning som kompenseres etterskuddsvis hvert halvår, og 96 millioner i normal produksjonssvinging (avvik mellom faktisk og planlagt utbetaling). Se Helsebygg Midt-Norges Tertialrapport 3 2007. Det bør også nevnes at 27 av de 96 millionene skyldes at man ligger foran plan.

Produksjonen er nå på sitt høyeste, med månedlige utbetalinger på nær 200 millioner kroner. Det er innført stopp i alle endringer, i det alle endringer / forsinkelser / forbedringer nå er kostnadsøkende. Prognosen ved utgangen av februar (siste godkjente månedsrapport) lå fortsatt 92 millioner under styringsmålet.