Frp stiller ultimatum om økonomi

Frps finanspolitiske talsmann, Ulf Leirstein, vil ikke regjere med Høyre hvis ikke Frp får bestemme den økonomiske politikken. Høyre på sin side avviser å fire på sin politikk.

- Jeg har vært snill gutt ganske lenge, men jeg er ganske lei av at Høyre avviser oss i alle debatter, sier Fremskrittspartiets finanspolitiske talsmann Ulf Leirstein.

- Mitt råd til mitt parti er å stille ultimatum om den økonomiske politikken, sier Leirstein til Dagens Næringsliv.

Fremskrittspartiet er alene om å ville ha en annen økonomisk politikk enn den som er basert på handlingsregelen for bruk av oljepenger, og har de siste årene foreslått å bruke titalls milliarder kroner mer enn handlingsregelen åpner for.

øyre ønsker et bredt regjeringssamarbeid på borgerlig side, men har tatt for gitt at Frp må gi seg i den økonomiske politikken. Men nå avviser Leirstein å fire i den økonomiske politikken - forutsatt at Frp blir størst på borgerlig side etter valget.

- Det vi gjør i den økonomiske politikken er helt avgjørende for å kunne lykkes i regjering, sier Leirstein.

Høyres Jan Tore Sanner avviser på sin side å føye seg i den økonomiske politikken. Han viser til at Høyre fikk til samarbeid med Frp flere ganger i forrige stortingsperiode innenfor det Høyre mener er ansvarlige rammer.

- Jeg vil anbefale Frp å bygge samarbeid fremfor å legge fram ultimatum som det ikke er hold i, sier Sanner.