Vanskelig valg

Svært mange bygge- og anleggsprosjekter har vært vurdert av juryen som har ansvar for å velge ut hvilke prosjekter som skal gå videre og hvem som skal vinne i konkurransen om Byggeindustriens priser i Bygg og Anlegg. Prisene deles ut på ByggeGallaen som er festarrangementet på Byggedagene.

Konkurransen i år har vært hardere enn noen ganger. Det kommer av at det i 2007 har vært overlevert et rekordstort antall prosjekter i Norge.

Juryen har lagt ned et samvittighetsfullt arbeid. Det har vært en rekke møter. Mange har vært invitert til komiteens møter for å orientere om sine prosjekter. I tillegg har juryen vært på befaringer. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Det er et sett av kriterier juryen legger til grunn for arbeidet sitt. Dette med helse, miljø og sikkerhet står sentralt. Dersom det har vært for mange ulykker på et prosjekt, faller det raskt ut av listene. Dette er ikke en arkitektpris, men mer en entreprenørpris som viser dyktighet og innovasjon ved gjennomføring av et prosjekt. God arkitektur er likevel ikke noen ulempe.

Den juryen som arbeider med disse prisene er representativ. Juryen er den samme som nå gjennom flere år har tatt denne jobben på Byggeindustriens vegne. Så langt er det ikke kommet noen kritikk mot juryens arbeid.

Til syvende og sist står vi igjen med tre prosjekter i hver sin klasse. Ulike representanter for disse prosjektene er til stede på ByggeGallaen, og det er veldig spenning når juryen kommer på podiet for å utpeke vinnerne. Det er selvsagt både jubel og gråt hos vinnerne. Men alle som kommer så langt at de er med å konkurrere helt til målstreken er på mange måter vinnere.

Vi gleder oss til å ønske alle nominerte velkommen til ByggeGalla og til en spennende kveld.

ByggeGallaen arrangeres onsdag 5. mars på Raddison SAS Plaza Hotel i Oslo. Les mer om Byggedagene på bygg.no.

Her er de nominerte

Juryen for Årets Bygg og Anlegg 2007 finner du her

Påmelding og program for Byggedagene 2008 finner du her