Dalkia Norge kjøper virksomhet i Eidsiva

Det er inngått avtale mellom Dalkia Norge AS (Veolia Energi) og Eidsiva Servicepartner AS om at Dalkia overtar avdelingen Infrastruktur & Miljøservice (ESP Infrastruktur) på Raufoss.

Avdelingen omsetter årlig for 50 millioner kroner, og Dalkia Norge overtar alle ansatte og eksisterende kundeportefølje. Overtakelsen vil skje 1 april i år.

ESP Infrastruktur har ansvar for drift av infrastruktur i Raufoss Industripark (forsyning av vann, fjernvarme, trykkluft mv), og leverer også vaktmester- og miljøtjenester til industri og offentlig virksomhet. Virksomheten er miljøsertifisert i henhold til ISO 14001-normen.

- Det er med en blanding av spenning og forventning de ansatte ser fram til å bli en del av et verdensomspennende konsern, men Dalkia/Veolia har både kompetanse og interesse for det vi driver med, sier Geir Hagen. Han er tillitsvalgt rørlegger i Eidsiva Servicepartner AS, Avdeling Infrastruktur & Miljøservice.

Trond Haugstad, administrerende direktør i Dalkia Norge AS, sier at virksomheten som avdelingen i Servicepartner driver, passer midt i blinken i forhold til Dalkia og Veolias planer i Norge.

- Vår ambisjon er å videreføre den gode jobben de ansatte i avdelingen på Raufoss har gjort gjennom en årrekke, og vi ønsker å utvide tjenestespekteret i samarbeid med kundene i Raufoss Næringspark. Vi ser også et betydelig potensial i å tilby mer kompetanse til private og kommunale virksomheter også utenfor industriparken på Raufoss. Videre ekspansjon er høyt prioritert. Vår langsiktige strategi for denne delen av konsernets virksomhet i Norge, er å bli eiendomsbransjens mest betrodde partner på helhetlig bygnings- og energistyring. Styring, drift og vedlikehold av blant annet fjernvarmenett med ulike former for energikilder, står sentralt i denne strategien, sier Haugstad.

Dalkia eies av det internasjonale energi- og miljøkonsernet Veolia Environment. Veoliakonsernet består av de fire divisjonene Veolia Enviromental Services, Veolia Water, Veolia Transport og Veolia Energy, som alle - unntatt Veolia Water - er operative i Norge gjennom norske datterselskaper. Totalt i konsernet er det 300 000 ansatte der energidivisjonen Dalkia har cirka 50 000 ansatte. Veolia Environment omsetter globalt for cirka 250 milliarder kroner. I Norge omsetter de fire divisjonene for totalt 4,5 milliarder kroner. Av dette står Dalkia-divisjonen gjennom datterselskapet Dalkia-OPAK AS for cirka 23 millioner kroner.

Eidsiva Servicepartner AS inngår i Eidsiva-konsernet og er et datterselskap i Eidsiva Vekst AS. Selskapet hadde en omsetning på vel 260 millioner kroner i 2007.

Are Langmoen, administrerende direktør i Eidsiva Servicepartner AS, sier at selskapet er godt fornøyd med den avtalen som nå er inngått, og han legger særlig vekt på at kjøperen har gode forutsetninger for å videreutvikle den virksomheten som nå er overtatt.